Tandpleje

Tandlægerne Bille, Præstøvej i Næstved er en moderne all round klinik, hvor man regelmæssigt kan få tjekket sine tænder og foretaget den nødvendige tandbehandling. Klinikken har også specialiseret sig i behandlinger, som kræver den nyeste teknologi, og i udskiftning af de giftige sølvfyldninger, der kan give symptomer på en kviksølvforgiftning.

I dag har udviklingen medført, at man foretager kirurgiske indgreb, som blot for 10 år siden ikke var en almindelig hverdagsbegivenhed. Blandt de nyeste tiltag er anvendelse af tandimplantat, en afløser for den velkendte og veltjente protese.

Sammenlignet med protesen giver implantatet en følelse af stor sikkerhed. Derfor går man mere og mere væk fra den aftagelige protese på akryl og på støbt stel og over til den fastsiddende protese i titanium, som er skruet fast i kæben. Med et sådan implantat er patientens livskvalitet intakt, og resultatet er en kosmetisk smuk løsning.

Når vi er ved det æstetiske, ønsker mange i dag en blegning af tænderne. Man kan i løbet af 14 dage opnå et smukkere og hvidere smil. Hvor hvidt det skal være, afhænger af en selv. Virkningen er til at få øje på.

Hvorfor skal vi gå til tandlæge? Mange patienter stiller det spørgsmål. Kan vi ikke bare vente til det gør ondt og så få det overstået? Nej, det er absolut ikke nogen anbefalelsesværdig måde. Det gjorde man i gamle dage, fordi man ikke vidste bedre.​

Det er en sikker måde at ødelægge sine tænder på. I bedste fald risikerer patienten store udgifter til behandling. Hvad er alternativet? Det er klart det regelmæssige tandlægeeftersyn. Dårligt vedligeholdte tænder eller tandkødsbetændelse kan udvikle sig til paradentose og dermed forårsage andre sygdomme i kroppen, som på sigt kan svække organismen.

Man kan vende spørgsmålet om, hvad er ens egne forventninger til tændernes sundhedstilstand om 30 år? Er det sunde tænder og et velplejet udseende? I dag ønsker de fleste det sådan. Odontologien, dvs. tandlægevidenskaben, har gjort store fremskridt. Tandlægen har i den daglige behandling flere løsninger til rådighed. Og der er løsninger for enhver økonomi. Resultatet bliver sunde og tilfredse patienter.

Det er derfor vigtigt at holde dialogen i gang med tandlægen. Vær ikke tilbageholdende. Lider man af tandlægeskræk, skal man sige til. Man skal ikke være flov over at bede om bedøvelse før starten på en behandling.

I det følgende omtaler vi kort de enkelte behandlingsforløb. Har du spørgsmål til tandlægen, kan du altid kontakte os for en uforpligtende samtale, så du kan få et fyldestgørende svar på dine spørgsmål. Ofte er det kun et mindre indgreb, der skal til, for at patienten igen kan føle sig glad og tilfreds.​